Augustin Schauermann


Coach, psykoterapeut, dramatiker


MED GLÄDJE ACCEPTERA
TILLVARONS OFULLKOMLIGHETER


Jag erbjuder dig coachning och psykoterapeutiska insatser.

Jag arbetar både individuellt och med grupper. Min uppgift är att hjälpa dig att utöka din medvetenhet som ger dig förmågan att se det som egentligen sker i det som tillsynes sker.

Jag är dramatiker med utbildning och klinisk erfarenhet som psykoterapeut. Mitt redskap är humor, dramatiska, dramaturgiska och fysiska övningar.
Genom skratt och förståelse av dynamiken bakom skratten, genom övningar och simulering av olika sociala, personliga och yrkesrelaterade situationer, skapar du dig huvudsakligen emotionell men också intellektuell insikt i din situation och ditt sammanhang. Jag kallar det att ”
begripa bortom förstånd”, bortom intellektuell förklaring. Det gäller både dina privata, sociala och professionella relationer.


Min historia
Jag är uppväxt i efterkrigets Wien.

Fram till 1954, då var jag sex år, fanns det utbombade hus och ryska och amerikanska soldater i gatubilden.

Sedan jag kom till Sverige, för mer än femtio år sedan, har jag arbetat med människor.
I början som dramapedagog, sedan som psykodramaledare och psykoterapeut på psykiatrisk mottagning.

(Jag avslutade min psykoterapiutbildning på Karolinska Institutet 1981)

På åttiotalet, när arbetsplatsen fick större och större betydelse för den mänskliga gemenskapen, skrev och producerade jag företagsspel (Arbetsplatsens dramaturgi). Se artikeln i Finanstidningen.

Runt millenniumskiftet övergick jag till att skriva, regissera och producera barnteater i monodramaform. Mina pjäser är underhållande och lärorika för både barnen och de med-följande föräldrar.

Nu lägger jag alla mina erfarenheter och mina samlade kunskaper i en hatt och återgår till pedagogiskt och psykoterapeutiskt arbete här på kliniken ”Vårda Livet” tillsammans med min kinesiska fru Linda QingRong Luo.


Augustin Schauermann
Telefon 0739 41 76 47
Mail:
augustin@schauermann.se

Mera information om mig hittar du på
http://schauermann.se


https://www.linkedin.com/in/augustin-schauermann-5641582a/


Home Vår vision våra tjänster Om oss